فضیلت عیدغدیر

از فیاض بن محمد طوسى نقل شده : روز غدیر به حضور امام هشتم حضرت امام علی بن موسی الرّضا(علیه السّلام) رسید . دید گروهى از افراد ویژه در خدمت حضرت هستند که امام آنان را براى افطار در خانه اش نگهداشت و به منزل آنان غذا و لباس و کفش و انگشتر و هدیاى دیگر فرستاد و آن روز وضع او و اطرافیان او کاملا عوض شده بود و فضائل آن روز را براى آنان یادآورى مى کرد . ( بحار الانوار ، ۹۷: ۱۱۲، ح ۸٫ )
در حدیث دیگرى است : روزى از روز هاى خلافت امام على بن ابیطالب (علیه السّلام) جمعه و عید غدیر به یک روز افتاد . امام (ع) خطبه مفصلى خواند و فرمود :
« این مجمع کنون به پایان مى رسد و شما همگى به خانه هایتان بر مى گردید ، بروید ـ خداى بر شما رحمت فرستد ـ و بر خانواده خود فراخ گیرید و به برادران خود نیکى کنید .
خداوند را بر این نعمت که شما را بخشیده است ، سپاس گزارید . متحد شوید تا خدا کمکتان کند . نیکویى کنید تا خدا دوستیتان را پایدار کند . از نعمت هاى خداداد ، یکدیگر را هدیه فرستید .
خداوند در این روز چندین برابر دیگر عید ها پاداش دهد .
این گونه پاداش جز در این روز ( غدیر ) دیگر نخواهید یافت . نیکویى کردن در این روز مال را بسیار کند و عمر را زیاد .
مهربانى کردن باعث رحمت خدا شود و مهربانى او . در این روز به برادران و خاندان از مال خدا داده ببخشید ، هر اندازه که بتوانید . همواره چهره خندان دارید . چون به یکدیگر رسیدید ، شادمانى کنید ، و خدا را بر نعمت هایش سپاس گوئید . بروید و به آنان که امیدشان به شماست ، نیکى بسیار کنید در خورد و خوراک ، خود و زیردستانتان یکسان باشید . این یکسانى و مساوات را تا جایی که توانایی دارید عملى سازید ، که پاداش یک درهم در این روز ، صد هزار درهم است و برکت به دست خداست .
روزه این روز را نیز خداوند مستحب قرار داده است و در برابر آن پاداشى بس بزرگ نهاده . اگر کسى در این روز ، نیاز برادران خود را برآورد ـ پیش از تمنا و درخواست ـ و با میل و رغبت خوبى کند ، پاداش او چنان باشد که این روز را روزه داشته است و شب آن را با عبادت به بامداد رسانیده .
و هرکس در این روز به روزه دارى افطارى دهد ، چنان است که گویى دسته دسته مردم را افطارى داده است ...
همین که به یکدیگر رسیدید همراه سلام ، مصافحه کنید و نعمتى را که در این روز نصیبتان شده است به یکدیگر تبریک گویید . باید این سخنان را آن که بود و شنید به آن که نبود و نشنید ، برساند . باید توانگران به سراغ مستمندان روند و قدرتمندان به دنبال ضعیفان ، پیامبر (ص) مرا به این چیز ها امر کرده است » . ( ترجمه این رویت تا اینجا از استاد محمدرضا حکیمى است که از حماسه غدیر ، ص ۷۱ گرفته شده است . ) بعد امام (ع) خطبه جمعه را خواند و نماز جمعه را نماز عیدش قرار داد ، بعد با فرزند و شیعیانش به منزل امام حسین (علیه السلام) برگشت که غذا آماده کرده بودند و آن شیعیان نیازمند و بى نیاز با هدایاى او به طرف خانواده خود برگشتند . ( بحار الانوار ۹۷: ۱۱۷٫)
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۳
نویسنده : مدیر سایت
تاکنون هیچ دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.