حجاب وعفاف

خوب، حجاب و عفاف كه چه؟
آية 4 سورة فلق ميفرمايد: «وَ مِن شَرِّ النَّفّاثاتِ فِي العُقَد»؛ پناه به خدا ميبرم «از شرّآنانکه درگرهها و بندها ميدمند».
صاحب تفسير مجمعالبيان ضمن تفسير اينآية شريفه و بيان اينکه مورد نزولآن زنهاي ساحر و جادوگرند، معناي جامعي را برايآن نقل ميکندکه از نظر جامعيّتيکهآيات قرآنکريم دارند و نميشودآنها را مختصّ به مورد نزول دانست، معناي لطيف و مناسبي است؛ ميگويد: اَلنَّفّاثات اَلنِّساءُ اللاّتي يُملِنَآراءَ الرِّجال وَ يَصرِفنَهُم عَن مُرادِهِم وَ يَرُدَّنَّهُم إليآرائِهِنّ؛ نَفّاثاتِ فِيالعُقَد زناني هستندکه مردان را تحت تأثير جمال و رفتار وگفتار تحريکآميز خود قرار داده وآنها را از عزم و تصميميکه دارند، بر ميگردانند و تسليم هواي نفس خود ميسازند!
يعني، جلوة زن استکه عُقدة ايمان را از دل انسان ميگشايد و رشتة حَميّت و مردانگي را پاره ميکند و عزم و اراده و تصميم را از دست ميگيرد و يک حالت بيقيدي و بيبند و باري درآدمي ايجاد ميکند! درآنموقع استکه مرديکه مَسحور جلوة زن واقع شدهاست، از اقدام به هيچگناه و جنايتي خودداري نميکند! به همينجهت ميگويند: هر جنايتيکه در عالم واقع شده، اگر علل و موجباتآنرا دقيقاً بررسيکنيم، ميبينيم پاي زني در ميان بودهاست!
امام اميرالمؤمنين(ع) هنگاميکه لشکري به جنگ با دشمن ميفرستاد، براي بدرقة آنها آمده و در مقام اندرز و نصيحتآنان فرمود: أعذِبوا عَنِ النِّساء مَا استَطَعتُم؛ تا ميتوانيد، از زنها دوريکنيد!
سید رضي، در شرح اينجملة امام(ع) ميفرمايد: يعني، بههنگام جنگ، از ياد زنها و دل بستن بهآنها دوري نماييد که ياد زنان و دلمشغولي بهآنان، بازوي حميّت و مردانگي را سست ميگرداند و اخلال در عزم و اراده و تصميم به وجودآورده و شخص رزمنده را از دشمن شکست ميدهد و از پيشرفت و فعّاليّت در ميدان نبرد باز ميدارد!
حال، وقتي در ميدان جِهاد اصغرکه جنگ با کفّار است، فکر زن و دلدادگي به زن، ماية شکست سربازانگردد،آيا در ميدان جهاد اکبرکه جنگ با هوسهاي سرکش نفساني است، جلوة زن و خاطرمشغولي به زن چه شکستهايي براي مردان و جوانان بهوجود ميآورد؟!
و همچنانکه ميبينيم، با کمال تأسّف، طبقة جوان در سطح عمومي جهان، در تمام جهات و جوانب ميدان زندگي، با شکستهاي ننگين و شرمآوري مواجه ميشوند! قواي عالي فکري و نيروهاي سرشار جسمي و روحي جوانان، دستخوش امواجکوبندة طوفان هوسگشته و قرباني جلوههاي نامشروع زنان ميگردد! و در اثر دلمشغولي و پريشانفکريکه معلول قهري و طبيعي جلوههايگوناگون زنان است، نه در ميدان تحصيل علم و دانش، فاتح و پيروز ميشوند و نه در ميدانکسب وکار و تجارت و صنعت، به جايي ميرسند! هم در جبهة سياست و حفظ مصالح ملّت و مملکت، شکست ميخورند و هم در مسير عبادت و خداپرستي و تحصيل سعادتآخرت، تهيدست و بيبهره ميمانند! چه نيکو و بجا فرمودهاست رسول صادق مُصَدَّق(ص): ماتَرَکتُ بَعدي فِتنَهً أضَرَّ عَلَي الرِّجال مِنَ النِّساء؛ زيانبخشترين فتنه براي مردان امّتم پس از من، فتنة زنان خواهد بود!
از همينجا، ارزش و عظَمت دستور حکيمانة اسلام بهدست ميآيدکه در مقام جلوگيري از طغيان غريزة جنسي آدميان،
زن را موظّف به حجاب و پوشش فرمودنرا موظّف به حجاب و پوشش فرموده
و مرد و زن را هم از نگاه به يکديگر، نهي صريحکرده
و با ايندو دستور متينآسماني، سدّي محکم ميان مرد و زنکشيده وآندو را بهطرزي عجيب از هم جدا ساختهاست.
با اينکه مردان و زنان مسلمانِ بهمعناي واقعيکلمه، در يک محيط و در يک اجتماع زندگي ميکنند؛ در يک شهر و در يک محلّه و اَحياناً در يک خانه اند، امّا در عين اجتماع، چنان از هم دور و از مفاسدِ رفتار وگفتار تحريکآميز و خطرانگيز يکديگر در امانندکه گويي هريک در ميان قلعه و حصاري جداگانه هستند وکاملاً ازآرامش فکري و طهارت زندگي برخوردار!
و اين، نتيجة عمل به هماندو دستور عالي اسلامي است:
زن، داراي حجاب،
و مرد و زن هم چشمپوش از يکديگر.
در يککشور اسلامي، زن مسلمان، طبق دستور دينش:
بههنگام خروج از منزل، سراپاي بدن را در حجاب عفّت ميپوشاند
و چشم به مردان بيگانه نميدوزد
و ازکوچکترينرفتار وگفتار تحريکآميز ميپرهيزد
و از ورود به محلّ اجتماع مردان خودداري ميکند.
ازآنطرف، مرد مسلمان نيز طبق دستور دينش:
از نگاه به زنان نامحرم ميپرهيزد
و بيش از حدّ ضرورت، با يک زن نامحرم سخن نميگويد
و از ورود به محلّ اجتماع زنان دوري ميکند.
در نتيجه،
نه افکار شيطاني به دلها راه مييابد
و نه مغزهاي جوانان طوفاني ميشود!
نه مردان، بُوالهَوَس ميگردند
و نه زنها هرزهدل!
نه بلاي خانمانسوز طلاق،آشيانهها را بر هم زده
و اطفال بيگناه را بيسرپرست و نابسامان ميسازد
و نه مراکز فحشا رونق مييابد!
نه جوانان، ديوانه شده و خودکشي ميکنند
و نه دختران،گوهر عفّت خود را بهرايگان از دست ميدهند!
بلکه
همه جا، فکرها پاک است
و مغزها آرام!
مردها مشغولکارند
و زنها تاج افتخار!
خانوادهها کانون مَحَبّت
و کودکان، شاداب و خرّم!
جوانان، سرگرم مطالعات علمي اند
و در مسير ترقّي!
دختران همچونگوهر درخشان در صدف عفّت و عصمت، در امان!
تاریخ انتشار : ۱۲ فروردین ۱۳۹۲
نویسنده : مدیر سایت
تاکنون هیچ دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.